لینک دانلود لیست واژه ها بصورت یکجا در انتهای مطلب قرار داده شده است.
تصور کن همهی کارهاتو بالاخره انجام دادی و رسیدی استانبول! کل استانبول رو گشتی و خریدهاتو انجام دادی و الان نوبت خرید یکم مواد غذاییه که یخچال و کمدای آشپزخونهات رو حسابی پر کنی! میتونی از پس این خرید به تنهایی بر بیای؟ مثلا انواع گوشت رو به ترکی استانبولی میدونی؟ یا غلات و حبوباتی که تقریبا توی هر غذایی پیدا میشه رو میدونی ترکی استانبولیش چی میشه؟
بعید میدونم که همهاش رو بلد باشی! تهش بتونی اسم 4 تا میوه مثل elma رو بگی!😂
بصورت تقریبی بخوام بگم، بالای 300 قلم ماده غذایی پر مصرف و پرکاربرد توی هر آشپزخونهای هست که تو باید معادل ترکی استانبولی اونارو بلد باشی تا بتونی توی خریدهات ازشون استفاده کنی!
خبر خوب این که ما توی آکادمی خطیب لیست های مختلف انواع مواد غذایی رو از سبزیجات گرفته تا انواع حبوبات و گوشت ها و… رو گردآوری کردیم و داخل همین محتوا برات قرار دادیم تا بتونی استفاده کنی❤️
“آیا میخواهید انواع مواد غذایی را در زبان ترکی استانبولی یاد بگیرید؟”
با یادگیری نام انواع مواد غذایی به ترکی استانبولی، میتوانید دنیای غذاهای خوشمزه ترکی را فتح کنید. به راحتی در بازار و یا از مغازه خرید کنید، با دوستانتان در مورد غذاهایی که میپزید صحبت کنید یا دستور پخت غذاهای مختلف ترکی را یاد بگیرید!
اول یه نگاهی بندازیم به دسته بندی های مختلف مواد غذایی:
- غلات: شامل نان، برنج، ماکارونی، جو و سایر غلات است.
- حبوبات: شامل لوبیا، نخود، عدس و عدس سیاه است.
- میوهها: شامل سیب، موز، پرتقال، توتها و میوههای خشک است.
- سبزیجات: شامل کاهو، گوجه فرنگی، خیار، هویج و سبزیهای برگ سبز است.
- گوشت، مرغ و ماهی: شامل انواع گوشت قرمز، گوشت سفید و ماهی است.
- شیر و لبنیات: شامل شیر، ماست، پنیر و دوغ است.
- روغنها و چربیها: شامل روغن زیتون، روغن کنجد، کره و مارگارین است.
غلات / Tahıl
غلات به ترکی استانبولی | معادل فارسی | توضیحات/کاربردها |
Buğday | گندم | یکی از پرکاربردترین غلات، برای تهیه نان، ماکارونی، بلغور |
Arpa | جو | برای تولید آبجو، ویسکی، بلغور جو |
Yulaf | جو دوسر | منبع غنی از فیبر، برای صبحانه، تهیه فرنی |
Çavdar | چاودار | برای تولید نان چاودار، برخی از انواع ویسکی |
Mısır | ذرت | برای تولید روغن ذرت، نشاسته ذرت، ذرت بو داده |
Pirinç | برنج | غذای اصلی در بسیاری از کشورها، انواع مختلفی دارد |
Karabuğday | گندم سیاه | سرشار از روتین، برای تهیه کِشنی، ماکارونی |
Darı | ارزن | برای تهیه حریره، آش، و برخی غذاهای محلی |
Kinoa | کینوا | پروتئین بالا، برای تهیه سالاد، سوپ |
Sorgum | سورگوم | مقاومت به خشکی، برای تولید آرد، خوراک دام |
Bulgur | بلغور | از گندم تهیه میشود، برای تهیه انواع سالاد، کوفته |
Kepek | سبوس | قسمت خارجی دانه غلات، سرشار از فیبر |
Nişasta | نشاسته | کربوهیدرات پیچیده، از غلات استخراج میشود |
Mercimek | عدس | یک حبوبات، اما در برخی غذاها به عنوان غله استفاده میشود |
Nohut | نخود | یک حبوبات، اما در برخی غذاها به عنوان غله استفاده میشود |
Fındık | فندق | اگرچه آجیل است، اما در برخی غذاها به عنوان غله استفاده میشود |
Keten tohumu | تخم کتان | منبع غنی از فیبر و امگا 3 |
Chia tohumu | تخم چیا | سرشار از فیبر، امگا 3 و آنتیاکسیدانها |
Kabak çekirdeği | تخم کدو | منبع روی و منیزیم |
Ayçiçeği çekirdeği | تخم آفتابگردان | منبع ویتامین E و سلنیوم |
Badem | بادام | اگرچه آجیل است، اما در برخی غذاها به عنوان غله استفاده میشود |
Ceviz | گردو | اگرچه آجیل است، اما در برخی غذاها به عنوان غله استفاده میشود |
توضیحات بیشتر:
برخی از موارد ذکر شده مانند فندق، بادام و گردو، اگرچه آجیل هستند اما به دلیل کاربردشان در برخی غذاها و خواص تغذیهای مشابه، در این لیست آورده شدهاند.
حبوباتی مانند عدس و نخود نیز در برخی فرهنگها به عنوان غله مصرف میشوند.
سبوس، نشاسته و بلغور، فرآوردههایی هستند که از غلات به دست میآیند.
توجه: این لیست کامل نیست و انواع دیگری از غلات و دانهها نیز وجود دارند که در مناطق مختلف جهان کشت میشوند.
حبوبات / Baklagiller
حبوبات به ترکی استانبولی | معادل فارسی | توضیحات / کاربرد ها |
Mercimek | عدس | عدس را معمولاً برای تهیه سوپ و کوفته استفاده میکنند. |
Nohut | نخود | نخود یکی از اصلیترین مواد تشکیلدهنده حمص و فلافل است. |
Fasulye | لوبیا | لوبیا در خورشها و سالادها بسیار پرکاربرد است. |
Barbunya | لوبیای چیتی | لوبیای چیتی بیشتر در خورشها و سالادهای فصل استفاده میشود. |
Kuru fasulye | لوبیا خشک | لوبیا خشک را میتوان در پلو و خورشهای مختلف به کار برد. |
Beyaz fasulye | لوبیای سفید | لوبیای سفید را میتوان برای تهیه پوره و سالاد استفاده کرد. |
Kırmızı fasulye | لوبیای قرمز | لوبیای قرمز در خورشها و سالادهای رنگارنگ به کار میرود. |
Yeşil mercimek | عدس سبز | عدس سبز بیشتر در سالادها و آشها استفاده میشود. |
Buğday | گندم | گندم ماده اصلی برای تهیه نان و ماکارونی است. |
Arpa | جو | جو را میتوان برای تهیه آش و حلیم به کار برد. |
Yulaf | جو دو سر | جو دو سر یک صبحانه مقوی و پرطرفدار است. |
Mısır | ذرت | ذرت را میتوان به صورت پاپکورن یا در غذاهای مکزیکی استفاده کرد. |
Kinoa | کینوا | کینوا را میتوان در سالادها و پلوها به عنوان یک جایگزین سالم برای برنج به کار برد. |
Bezelye | نخود فرنگی | نخود فرنگی را میتوان در خورشها و سالادها استفاده کرد. |
Soya fasulyesi | سویا | از سویا میتوان شیر سویا و توفو تهیه کرد. |
Çiya tohumu | تخم چیا | تخم چیا را میتوان به دسرها و اسموتیها اضافه کرد. |
Keten tohumu | تخم کتان | تخم کتان را میتوان به نان و ماست اضافه کرد. |
Kabak çekirdeği | تخم کدو | تخم کدو یک تنقلات سالم و مغذی است. |
Ayçiçeği çekirdeği | تخم آفتابگردان | تخم آفتابگردان یکی از محبوبترین تنقلات است. |
Badem | بادام | بادام را میتوان در شیرینیها و شکلاتها به کار برد. |
Fındık | فندق | فندق را میتوان در شیرینیها و شکلاتها به کار برد. |
Ceviz | گردو | گردو را میتوان در شیرینیها و سالادها به کار برد. |
میوه ها / Meyveler
میوه ها به ترکی استانبولی | معادل فارسی | توضیحات/کاربردها |
Elma | سیب | سیب را میتوان به صورت خام، پخته یا در سالاد استفاده کرد. |
Armut | گلابی | گلابی یک میوه شیرین و آبدار است که به تنهایی یا در دسرها استفاده میشود. |
Portakal | پرتقال | پرتقال سرشار از ویتامین C است و برای تهیه آبمیوه بسیار مناسب است. |
Limon | لیمو | لیمو در آشپزی، نوشیدنیها و همچنین برای تمیز کردن استفاده میشود. |
Muz | موز | موز یک میوه پرکالری است که به عنوان میان وعده مصرف میشود. |
Çilek | توت فرنگی | توت فرنگی را میتوان به صورت تازه، در دسرها یا برای تهیه مربا استفاده کرد. |
Üzüm | انگور | انگور را میتوان به صورت تازه، خشک شده یا برای تهیه آب انگور استفاده کرد. |
Karpuz | هندوانه | هندوانه یک میوه تابستانی محبوب است که برای رفع تشنگی بسیار مناسب است. |
Kavun | خربزه | خربزه یک میوه شیرین و آبدار است که در فصل تابستان مصرف میشود. |
Şeftali | شلیل | شلیل را میتوان به صورت تازه یا در کمپوت استفاده کرد. |
Erik | آلو | آلو را میتوان به صورت تازه، خشک شده یا برای تهیه مربا استفاده کرد. |
Nar | انار | انار سرشار از آنتیاکسیدان است و دانههای آن را میتوان به تنهایی یا در سالاد مصرف کرد. |
Kiraz | گیلاس | گیلاس یک میوه شیرین و کوچک است که به صورت تازه مصرف میشود. |
Çekirdekli meyveler | میوههای هستهدار | میوههای هستهدار مانند آلبالو، گیلاس و زردآلو به عنوان میوههای تابستانی شناخته میشوند. |
Narenciye | مرکبات | مرکبات مانند پرتقال، لیمو و گریپ فروت سرشار از ویتامین C هستند. |
Tropikal meyveler | میوههای گرمسیری | میوههای گرمسیری مانند آناناس، موز و مانگو در مناطق گرمسیر رشد میکنند. |
Ananas | آناناس | آناناس را میتوان به صورت تازه، در سالاد میوه یا برای تهیه آبمیوه استفاده کرد. |
Mango | انبه | انبه یک میوه گرمسیری محبوب است که به صورت تازه یا در دسرها مصرف میشود. |
Kivi | کیوی | کیوی را میتوان به صورت تازه یا در سالاد میوه استفاده کرد. |
Dut | توت | توت را میتوان به صورت تازه یا خشک شده مصرف کرد. |
Yaban mersini | زغال اخته | زغال اخته سرشار از آنتیاکسیدان است و در تهیه مربا و کیک استفاده میشود. |
Yaban mersini | بلوبری | بلوبری نیز مانند زغال اخته سرشار از آنتیاکسیدان است و در تهیه دسرها استفاده میشود. |
Papaya | پاپایا | پاپایا یک میوه گرمسیری است که برای هضم غذا مفید است. |
Guava | گواوا | گواوا یک میوه گرمسیری با پوست سبز و گوشت صورتی است. |
Maracuya | ماراکویا | ماراکویا یک میوه گرمسیری با طعم ترش و شیرین است. |
سبزیجات / Sebzeler
سبزیجات به ترکی استانبولی | معادل فارسی | توضیحات/کاربردها |
Domates | گوجه فرنگی | گوجه فرنگی را میتوان در سالاد، سس و غذاهای مختلف استفاده کرد. |
Salatalık | خیار | خیار را میتوان در سالاد، ساندویچ و ماست خیار استفاده کرد. |
Biber | فلفل | فلفل را میتوان در غذاهای مختلف برای طعمدار کردن استفاده کرد. |
Soğan | پیاز | پیاز یکی از مهمترین ادویهها در آشپزی است. |
Havuç | هویج | هویج را میتوان در سالاد، سوپ و غذاهای مختلف پختنی استفاده کرد. |
Patates | سیب زمینی | سیب زمینی را میتوان سرخ کرد، پخت یا آب پز کرد. |
Lahana | کلم | کلم را میتوان در سوپ، سالاد و غذاهای تخمیری استفاده کرد. |
Marul | کاهو | کاهو یکی از اصلیترین مواد تشکیلدهنده سالاد است. |
Ispanak | اسفناج | اسفناج را میتوان در سوپ، املت و غذاهای دیگر استفاده کرد. |
Bezelye | نخود فرنگی | نخود فرنگی را میتوان در سوپ، سالاد و غذاهای مختلف پختنی استفاده کرد. |
Fasulye | لوبیا سبز | لوبیا سبز را میتوان در سالاد، سوپ و غذاهای مختلف پختنی استفاده کرد. |
Brüksel lahanası | کلم بروکلی | کلم بروکلی یک سبزی بسیار مغذی است که در سوپ و غذاهای بخارپز استفاده میشود. |
Karnabahar | کلم گل کلم | کلم گل کلم را میتوان آب پز، بخارپز یا سرخ کرد. |
Kereviz | کرفس | کرفس را میتوان در سالاد و سوپ استفاده کرد. |
Enginar | کنگر فرنگی | کنگر فرنگی یک سبزی خاص است که در غذاهای مدیترانهای استفاده میشود. |
Yeşil soğan | پیازچه | پیازچه را میتوان در سالاد، ساندویچ و غذاهای مختلف استفاده کرد. |
Dereotu | شوید | شوید را میتوان در سوپ، سالاد و غذاهای ماهی استفاده کرد. |
Maydanoz | جعفری | جعفری را میتوان در سالاد، سوپ و غذاهای مختلف به عنوان چاشنی استفاده کرد. |
Kıvırcık lahana | کلم قمری | کلم قمری در سالاد، ساندویچ و غذاهای تخمیری استفاده میشود. |
Romaine marulu | کاهو رومی | کاهو رومی در سالاد سزار و دیگر سالادها استفاده میشود. |
Pancar | چغندر | چغندر در سالاد، سوپ و غذاهای پخته شده استفاده میشود. |
Turp | شلغم | شلغم در سالاد، ترشی و به صورت خام مصرف میشود. |
Zencefil | زنجبیل | زنجبیل در آشپزی آسیایی، دسرها و نوشیدنیها استفاده میشود. |
Biber | فلفل دلمه ای | فلفل دلمه ای در سالاد، ساندویچ، پیتزا و غذاهای مختلف استفاده میشود. |
Patlıcan | بادمجان | بادمجان در کباب، موساکا و غذاهای پخته شده استفاده میشود. |
Kabak | کدو سبز | کدو سبز در خورش، سوپ و غذاهای پخته شده استفاده میشود. |
Balkabağı | کدو حلوایی | کدو حلوایی در پوره، کیک و غذاهای پخته شده استفاده میشود. |
Rezene | ریحان | ریحان در پاستا، سالاد و غذاهای ایتالیایی استفاده میشود. |
Kekik | مرزنجوش | مرزنجوش در غذاهای گوشتی، پیتزا و سسها استفاده میشود. |
گوشت / Et
گوشت به ترکی استانبولی | معادل فارسی | توضیحات/کاربردها |
Sığır eti | گوشت گاو | استیک، بورگربا، خورش، راگو، آبگوشت |
Kuzu eti | گوشت گوسفند | کباب کوبیده، قورمه سبزی، آبگوشت، خورش فسنجان |
Tavuk eti | گوشت مرغ | سوخاری، کباب، خورش، سالاد مرغ، آبگوشت |
Hindi eti | گوشت بوقلمون | کباب، سوخاری، سینه بوقلمون، سالاد بوقلمون |
Balık eti | گوشت ماهی | کباب ماهی، ماهی سرخ شده، ماهی بخارپز، سوپ ماهی |
Diğer kümes hayvanları eti | گوشت ماکیان دیگر | اردک، غاز، بلدرچین (معمولاً کباب یا سرخ شده) |
Diğer kırmızı etler | گوشت قرمز دیگر | گوشت شترمرغ، گوشت آهو (معمولاً استیک یا خورش) |
Köftelik | گوشت چرخکرده | کباب کوبیده، کتلت، فلافل، انواع غذاهای گوشتی |
Dana eti | گوشت گوساله | استیک، رول استیک، خورشهای ظریف |
Ördek eti | گوشت اردک | کباب اردک، خوراک اردک، کنفی اردک |
Kaz eti | گوشت غاز | کباب غاز، خوراک غاز |
Tavşan eti | گوشت خرگوش | خوراک خرگوش، استیک خرگوش |
Deniz ürünleri | محصولات دریایی | میگو، خرچنگ، صدف، ماهی مرکب (در انواع غذاهای دریایی استفاده میشود) |
لبنیات / Süt ürünleri
لبنیات به ترکی استانبولی | معادل فارسی | توضیحات/کاربردها |
Süt | شیر | نوشیدنی، تهیه ماست، پنیر، بستنی و سایر محصولات لبنی |
Yoğurt | ماست | نوشیدنی، همراه با غذا، تهیه سس، دسر |
Peynir | پنیر | همراه با غذا، سالاد، صبحانه، میان وعده |
Tereyağı | کره | پخت و پز، روی نان، تهیه دسر |
Kaymak | خامه | روی چای، همراه با غذا، تهیه دسر |
Ayran | دوغ | نوشیدنی، همراه با غذا |
Lor peyniri | پنیر لیقوان | سالاد، صبحانه، میان وعده |
Kaşar peyniri | پنیر کاسه ای | پیتزا، ساندویچ، گریل |
Beyaz peynir | پنیر سفید | سالاد، صبحانه، میان وعده |
Mozzarella peyniri | پنیر موزارلا | پیتزا، سالاد، لازانیا |
Çedar peyniri | پنیر چدار | ساندویچ، همبرگر، ماکارونی |
Krem peynir | پنیر خامهای | ساندویچ، صبحانه، دسر |
Labne | لبنه | سالاد، همراه با غذا |
روغن / Yağ
روغن و چربی به ترکی استانبولی | معادل فارسی | توضیحات/کاربردها |
Zeytinyağı | روغن زیتون | یکی از سالمترین روغنها، غنی از آنتیاکسیدان |
Tereyağı | کره | از خامه شیر تهیه میشود |
Süzme yağ | کره آبشده | کرهای که آب آن گرفته شده باشد |
Ayçiçek yağı | روغن آفتابگردان | یکی از روغنهای پخت و پز محبوب |
Mısır yağı | روغن ذرت | از جنین ذرت گرفته میشود |
Pamuk yağı | روغن پنبهدانه | از دانه پنبه تهیه میشود |
Susam yağı | روغن کنجد | طعمی قوی و آجیلی دارد |
Hindistan cevizi yağı | روغن نارگیل | در پخت شیرینی و غذاهای گرمسیری کاربرد دارد |
Margarin | مارگارین | جایگزین کره، معمولاً از روغنهای گیاهی تهیه میشود |
Kızartma yağı | روغن سرخکردنی | ترکیبی از روغنهای مختلف برای سرخ کردن |
Tereyağı aromalı margarin | مارگارین طعمدار به طعم کره | برای پخت کیک و شیرینی استفاده میشود |
Bitkisel yağ | روغن گیاهی | اصطلاح کلی برای روغنهای گرفته شده از گیاهان |
Hayvansal yağ | چربی حیوانی | چربیهایی که از حیوانات به دست میآیند (مانند دنبه) |
برای دانلود لیست کامل کلمات بصورت pdf کلیک کنید
2 دیدگاه دربارهٔ «انواع مواد غذایی به ترکی استانبولی(300+واژه)»
بسیارعالی
من واقعالذت میبرم از تدریس شما
ممنون از نگاهتون موفق باشید