خروج
خروج

انواع مواد غذایی به ترکی استانبولی(300+واژه)

تصور کن همه‌‌ی کارهاتو بالاخره انجام دادی و رسیدی استانبول! کل استانبول رو گشتی و خریدهاتو انجام دادی و الان نوبت خرید یکم مواد غذاییه که یخچال و کمدای آشپزخونه‌ات رو حسابی پر کنی! میتونی از پس این خرید به تنهایی بر بیای؟ مثلا انواع گوشت رو به ترکی استانبولی میدونی؟ یا غلات و حبوباتی که تقریبا توی هر غذایی پیدا میشه رو میدونی ترکی استانبولیش چی میشه؟

بعید میدونم که همه‌اش رو بلد باشی! تهش بتونی اسم 4 تا میوه مثل elma رو بگی!😂

بصورت تقریبی بخوام بگم، بالای 300 قلم ماده غذایی پر مصرف و پرکاربرد توی هر آشپزخونه‌ای هست که تو باید معادل ترکی استانبولی اونارو بلد باشی تا بتونی توی خریدهات ازشون استفاده کنی!

خبر خوب این که ما توی آکادمی خطیب لیست های مختلف انواع مواد غذایی رو از سبزیجات گرفته تا انواع حبوبات و گوشت ها و… رو گرد‌آوری کردیم و داخل همین محتوا برات قرار دادیم تا بتونی استفاده کنی❤️

“آیا می‌خواهید انواع مواد غذایی را در زبان ترکی استانبولی یاد بگیرید؟”

با یادگیری نام انواع مواد غذایی به ترکی استانبولی، می‌توانید دنیای غذاهای خوشمزه ترکی را فتح کنید. به راحتی در بازار و یا از مغازه خرید کنید، با دوستانتان در مورد غذاهایی که میپزید صحبت کنید یا دستور پخت غذاهای مختلف ترکی را یاد بگیرید!

اول یه نگاهی بندازیم به دسته بندی های مختلف مواد غذایی:

  • غلات: شامل نان، برنج، ماکارونی، جو و سایر غلات است.
  • حبوبات: شامل لوبیا، نخود، عدس و عدس سیاه است.
  • میوه‌ها: شامل سیب، موز، پرتقال، توت‌ها و میوه‌های خشک است.
  • سبزیجات: شامل کاهو، گوجه فرنگی، خیار، هویج و سبزی‌های برگ سبز است.
  • گوشت، مرغ و ماهی: شامل انواع گوشت قرمز، گوشت سفید و ماهی است.
  • شیر و لبنیات: شامل شیر، ماست، پنیر و دوغ است.
  • روغن‌ها و چربی‌ها: شامل روغن زیتون، روغن کنجد، کره و مارگارین است.

غلات / Tahıl

غلات به ترکی استانبولیمعادل فارسیتوضیحات/کاربردها
Buğdayگندمیکی از پرکاربردترین غلات، برای تهیه نان، ماکارونی، بلغور
Arpaجوبرای تولید آبجو، ویسکی، بلغور جو
Yulafجو دوسرمنبع غنی از فیبر، برای صبحانه، تهیه فرنی
Çavdarچاوداربرای تولید نان چاودار، برخی از انواع ویسکی
Mısırذرتبرای تولید روغن ذرت، نشاسته ذرت، ذرت بو داده
Pirinçبرنجغذای اصلی در بسیاری از کشورها، انواع مختلفی دارد
Karabuğdayگندم سیاهسرشار از روتین، برای تهیه کِشنی، ماکارونی
Darıارزنبرای تهیه حریره، آش، و برخی غذاهای محلی
Kinoaکینواپروتئین بالا، برای تهیه سالاد، سوپ
Sorgumسورگوممقاومت به خشکی، برای تولید آرد، خوراک دام
Bulgurبلغوراز گندم تهیه می‌شود، برای تهیه انواع سالاد، کوفته
Kepekسبوسقسمت خارجی دانه غلات، سرشار از فیبر
Nişastaنشاستهکربوهیدرات پیچیده، از غلات استخراج می‌شود
Mercimekعدسیک حبوبات، اما در برخی غذاها به عنوان غله استفاده می‌شود
Nohutنخودیک حبوبات، اما در برخی غذاها به عنوان غله استفاده می‌شود
Fındıkفندقاگرچه آجیل است، اما در برخی غذاها به عنوان غله استفاده می‌شود
Keten tohumuتخم کتانمنبع غنی از فیبر و امگا 3
Chia tohumuتخم چیاسرشار از فیبر، امگا 3 و آنتی‌اکسیدان‌ها
Kabak çekirdeğiتخم کدومنبع روی و منیزیم
Ayçiçeği çekirdeğiتخم آفتابگردانمنبع ویتامین E و سلنیوم
Bademباداماگرچه آجیل است، اما در برخی غذاها به عنوان غله استفاده می‌شود
Cevizگردواگرچه آجیل است، اما در برخی غذاها به عنوان غله استفاده می‌شود

توضیحات بیشتر:
برخی از موارد ذکر شده مانند فندق، بادام و گردو، اگرچه آجیل هستند اما به دلیل کاربردشان در برخی غذاها و خواص تغذیه‌ای مشابه، در این لیست آورده شده‌اند.
حبوباتی مانند عدس و نخود نیز در برخی فرهنگ‌ها به عنوان غله مصرف می‌شوند.
سبوس، نشاسته و بلغور، فرآورده‌هایی هستند که از غلات به دست می‌آیند.
توجه: این لیست کامل نیست و انواع دیگری از غلات و دانه‌ها نیز وجود دارند که در مناطق مختلف جهان کشت می‌شوند.

حبوبات / Baklagiller

حبوبات به ترکی استانبولیمعادل فارسیتوضیحات / کاربرد ها
Mercimekعدسعدس را معمولاً برای تهیه سوپ و کوفته استفاده می‌کنند.
Nohutنخودنخود یکی از اصلی‌ترین مواد تشکیل‌دهنده حمص و فلافل است.
Fasulyeلوبیالوبیا در خورش‌ها و سالادها بسیار پرکاربرد است.
Barbunyaلوبیای چیتیلوبیای چیتی بیشتر در خورش‌ها و سالادهای فصل استفاده می‌شود.
Kuru fasulyeلوبیا خشکلوبیا خشک را می‌توان در پلو و خورش‌های مختلف به کار برد.
Beyaz fasulyeلوبیای سفیدلوبیای سفید را می‌توان برای تهیه پوره و سالاد استفاده کرد.
Kırmızı fasulyeلوبیای قرمزلوبیای قرمز در خورش‌ها و سالادهای رنگارنگ به کار می‌رود.
Yeşil mercimekعدس سبزعدس سبز بیشتر در سالادها و آش‌ها استفاده می‌شود.
Buğdayگندمگندم ماده اصلی برای تهیه نان و ماکارونی است.
Arpaجوجو را می‌توان برای تهیه آش و حلیم به کار برد.
Yulafجو دو سرجو دو سر یک صبحانه مقوی و پرطرفدار است.
Mısırذرتذرت را می‌توان به صورت پاپ‌کورن یا در غذاهای مکزیکی استفاده کرد.
Kinoaکینواکینوا را می‌توان در سالادها و پلوها به عنوان یک جایگزین سالم برای برنج به کار برد.
Bezelyeنخود فرنگینخود فرنگی را می‌توان در خورش‌ها و سالادها استفاده کرد.
Soya fasulyesiسویااز سویا می‌توان شیر سویا و توفو تهیه کرد.
Çiya tohumuتخم چیاتخم چیا را می‌توان به دسرها و اسموتی‌ها اضافه کرد.
Keten tohumuتخم کتانتخم کتان را می‌توان به نان و ماست اضافه کرد.
Kabak çekirdeğiتخم کدوتخم کدو یک تنقلات سالم و مغذی است.
Ayçiçeği çekirdeğiتخم آفتابگردانتخم آفتابگردان یکی از محبوب‌ترین تنقلات است.
Bademبادامبادام را می‌توان در شیرینی‌ها و شکلات‌ها به کار برد.
Fındıkفندقفندق را می‌توان در شیرینی‌ها و شکلات‌ها به کار برد.
Cevizگردوگردو را می‌توان در شیرینی‌ها و سالادها به کار برد.
نکته: برخی از اقلام در این جدول مانند بادام، فندق و گردو در دسته آجیل قرار می‌گیرند اما از نظر تغذیه‌ای شباهت‌های زیادی به حبوبات دارند و اغلب در کنار حبوبات مصرف می‌شوند.

میوه ها / Meyveler

میوه ها به ترکی استانبولیمعادل فارسیتوضیحات/کاربردها
Elmaسیبسیب را می‌توان به صورت خام، پخته یا در سالاد استفاده کرد.
Armutگلابیگلابی یک میوه شیرین و آبدار است که به تنهایی یا در دسرها استفاده می‌شود.
Portakalپرتقالپرتقال سرشار از ویتامین C است و برای تهیه آبمیوه بسیار مناسب است.
Limonلیمولیمو در آشپزی، نوشیدنی‌ها و همچنین برای تمیز کردن استفاده می‌شود.
Muzموزموز یک میوه پرکالری است که به عنوان میان وعده مصرف می‌شود.
Çilekتوت فرنگیتوت فرنگی را می‌توان به صورت تازه، در دسرها یا برای تهیه مربا استفاده کرد.
Üzümانگورانگور را می‌توان به صورت تازه، خشک شده یا برای تهیه آب انگور استفاده کرد.
Karpuzهندوانههندوانه یک میوه تابستانی محبوب است که برای رفع تشنگی بسیار مناسب است.
Kavunخربزهخربزه یک میوه شیرین و آبدار است که در فصل تابستان مصرف می‌شود.
Şeftaliشلیلشلیل را می‌توان به صورت تازه یا در کمپوت استفاده کرد.
Erikآلوآلو را می‌توان به صورت تازه، خشک شده یا برای تهیه مربا استفاده کرد.
Narانارانار سرشار از آنتی‌اکسیدان است و دانه‌های آن را می‌توان به تنهایی یا در سالاد مصرف کرد.
Kirazگیلاسگیلاس یک میوه شیرین و کوچک است که به صورت تازه مصرف می‌شود.
Çekirdekli meyvelerمیوه‌های هسته‌دارمیوه‌های هسته‌دار مانند آلبالو، گیلاس و زردآلو به عنوان میوه‌های تابستانی شناخته می‌شوند.
Narenciyeمرکباتمرکبات مانند پرتقال، لیمو و گریپ فروت سرشار از ویتامین C هستند.
Tropikal meyvelerمیوه‌های گرمسیریمیوه‌های گرمسیری مانند آناناس، موز و مانگو در مناطق گرمسیر رشد می‌کنند.
Ananasآناناسآناناس را می‌توان به صورت تازه، در سالاد میوه یا برای تهیه آبمیوه استفاده کرد.
Mangoانبهانبه یک میوه گرمسیری محبوب است که به صورت تازه یا در دسرها مصرف می‌شود.
Kiviکیویکیوی را می‌توان به صورت تازه یا در سالاد میوه استفاده کرد.
Dutتوتتوت را می‌توان به صورت تازه یا خشک شده مصرف کرد.
Yaban mersiniزغال اختهزغال اخته سرشار از آنتی‌اکسیدان است و در تهیه مربا و کیک استفاده می‌شود.
Yaban mersiniبلوبریبلوبری نیز مانند زغال اخته سرشار از آنتی‌اکسیدان است و در تهیه دسرها استفاده می‌شود.
Papayaپاپایاپاپایا یک میوه گرمسیری است که برای هضم غذا مفید است.
Guavaگواواگواوا یک میوه گرمسیری با پوست سبز و گوشت صورتی است.
Maracuyaماراکویاماراکویا یک میوه گرمسیری با طعم ترش و شیرین است.
توجه: این جدول تنها برخی از میوه‌های رایج و کاربردهای آن‌ها را نشان می‌دهد و لیست کاملی از میوه‌ها نیست.

سبزیجات / Sebzeler

سبزیجات به ترکی استانبولیمعادل فارسیتوضیحات/کاربردها
Domatesگوجه فرنگیگوجه فرنگی را می‌توان در سالاد، سس و غذاهای مختلف استفاده کرد.
Salatalıkخیارخیار را می‌توان در سالاد، ساندویچ و ماست خیار استفاده کرد.
Biberفلفلفلفل را می‌توان در غذاهای مختلف برای طعم‌دار کردن استفاده کرد.
Soğanپیازپیاز یکی از مهم‌ترین ادویه‌ها در آشپزی است.
Havuçهویجهویج را می‌توان در سالاد، سوپ و غذاهای مختلف پختنی استفاده کرد.
Patatesسیب زمینیسیب زمینی را می‌توان سرخ کرد، پخت یا آب پز کرد.
Lahanaکلمکلم را می‌توان در سوپ، سالاد و غذاهای تخمیری استفاده کرد.
Marulکاهوکاهو یکی از اصلی‌ترین مواد تشکیل‌دهنده سالاد است.
Ispanakاسفناجاسفناج را می‌توان در سوپ، املت و غذاهای دیگر استفاده کرد.
Bezelyeنخود فرنگینخود فرنگی را می‌توان در سوپ، سالاد و غذاهای مختلف پختنی استفاده کرد.
Fasulyeلوبیا سبزلوبیا سبز را می‌توان در سالاد، سوپ و غذاهای مختلف پختنی استفاده کرد.
Brüksel lahanasıکلم بروکلیکلم بروکلی یک سبزی بسیار مغذی است که در سوپ و غذاهای بخارپز استفاده می‌شود.
Karnabaharکلم گل کلمکلم گل کلم را می‌توان آب پز، بخارپز یا سرخ کرد.
Kerevizکرفسکرفس را می‌توان در سالاد و سوپ استفاده کرد.
Enginarکنگر فرنگیکنگر فرنگی یک سبزی خاص است که در غذاهای مدیترانه‌ای استفاده می‌شود.
Yeşil soğanپیازچهپیازچه را می‌توان در سالاد، ساندویچ و غذاهای مختلف استفاده کرد.
Dereotuشویدشوید را می‌توان در سوپ، سالاد و غذاهای ماهی استفاده کرد.
Maydanozجعفریجعفری را می‌توان در سالاد، سوپ و غذاهای مختلف به عنوان چاشنی استفاده کرد.
Kıvırcık lahanaکلم قمریکلم قمری در سالاد، ساندویچ و غذاهای تخمیری استفاده می‌شود.
Romaine maruluکاهو رومیکاهو رومی در سالاد سزار و دیگر سالادها استفاده می‌شود.
Pancarچغندرچغندر در سالاد، سوپ و غذاهای پخته شده استفاده می‌شود.
Turpشلغمشلغم در سالاد، ترشی و به صورت خام مصرف می‌شود.
Zencefilزنجبیلزنجبیل در آشپزی آسیایی، دسرها و نوشیدنی‌ها استفاده می‌شود.
Biberفلفل دلمه ایفلفل دلمه ای در سالاد، ساندویچ، پیتزا و غذاهای مختلف استفاده می‌شود.
Patlıcanبادمجانبادمجان در کباب، موساکا و غذاهای پخته شده استفاده می‌شود.
Kabakکدو سبزکدو سبز در خورش، سوپ و غذاهای پخته شده استفاده می‌شود.
Balkabağıکدو حلواییکدو حلوایی در پوره، کیک و غذاهای پخته شده استفاده می‌شود.
Rezeneریحانریحان در پاستا، سالاد و غذاهای ایتالیایی استفاده می‌شود.
Kekikمرزنجوشمرزنجوش در غذاهای گوشتی، پیتزا و سس‌ها استفاده می‌شود.
توجه: این لیست همچنان قابل گسترش است و بسیاری از سبزیجات دیگر نیز وجود دارند.

گوشت / Et

گوشت به ترکی استانبولیمعادل فارسیتوضیحات/کاربردها
Sığır etiگوشت گاواستیک، بورگربا، خورش، راگو، آبگوشت
Kuzu etiگوشت گوسفندکباب کوبیده، قورمه سبزی، آبگوشت، خورش فسنجان
Tavuk etiگوشت مرغسوخاری، کباب، خورش، سالاد مرغ، آبگوشت
Hindi etiگوشت بوقلمونکباب، سوخاری، سینه بوقلمون، سالاد بوقلمون
Balık etiگوشت ماهیکباب ماهی، ماهی سرخ شده، ماهی بخارپز، سوپ ماهی
Diğer kümes hayvanları etiگوشت ماکیان دیگراردک، غاز، بلدرچین (معمولاً کباب یا سرخ شده)
Diğer kırmızı etlerگوشت قرمز دیگرگوشت شترمرغ، گوشت آهو (معمولاً استیک یا خورش)
Köftelikگوشت چرخ‌کردهکباب کوبیده، کتلت، فلافل، انواع غذاهای گوشتی
Dana etiگوشت گوسالهاستیک، رول استیک، خورش‌های ظریف
Ördek etiگوشت اردککباب اردک، خوراک اردک، کنفی اردک
Kaz etiگوشت غازکباب غاز، خوراک غاز
Tavşan etiگوشت خرگوشخوراک خرگوش، استیک خرگوش
Deniz ürünleriمحصولات دریاییمیگو، خرچنگ، صدف، ماهی مرکب (در انواع غذاهای دریایی استفاده می‌شود)

لبنیات / Süt ürünleri

لبنیات به ترکی استانبولیمعادل فارسیتوضیحات/کاربردها
Sütشیرنوشیدنی، تهیه ماست، پنیر، بستنی و سایر محصولات لبنی
Yoğurtماستنوشیدنی، همراه با غذا، تهیه سس، دسر
Peynirپنیرهمراه با غذا، سالاد، صبحانه، میان وعده
Tereyağıکرهپخت و پز، روی نان، تهیه دسر
Kaymakخامهروی چای، همراه با غذا، تهیه دسر
Ayranدوغنوشیدنی، همراه با غذا
Lor peyniriپنیر لیقوانسالاد، صبحانه، میان وعده
Kaşar peyniriپنیر کاسه ایپیتزا، ساندویچ، گریل
Beyaz peynirپنیر سفیدسالاد، صبحانه، میان وعده
Mozzarella peyniriپنیر موزارلاپیتزا، سالاد، لازانیا
Çedar peyniriپنیر چدارساندویچ، همبرگر، ماکارونی
Krem peynirپنیر خامه‌ایساندویچ، صبحانه، دسر
Labneلبنهسالاد، همراه با غذا

روغن / Yağ

روغن و چربی به ترکی استانبولیمعادل فارسیتوضیحات/کاربردها
Zeytinyağıروغن زیتونیکی از سالم‌ترین روغن‌ها، غنی از آنتی‌اکسیدان
Tereyağıکرهاز خامه شیر تهیه می‌شود
Süzme yağکره آب‌شدهکره‌ای که آب آن گرفته شده باشد
Ayçiçek yağıروغن آفتابگردانیکی از روغن‌های پخت و پز محبوب
Mısır yağıروغن ذرتاز جنین ذرت گرفته می‌شود
Pamuk yağıروغن پنبه‌دانهاز دانه پنبه تهیه می‌شود
Susam yağıروغن کنجدطعمی قوی و آجیلی دارد
Hindistan cevizi yağıروغن نارگیلدر پخت شیرینی و غذاهای گرمسیری کاربرد دارد
Margarinمارگارینجایگزین کره، معمولاً از روغن‌های گیاهی تهیه می‌شود
Kızartma yağıروغن سرخ‌کردنیترکیبی از روغن‌های مختلف برای سرخ کردن
Tereyağı aromalı margarinمارگارین طعم‌دار به طعم کرهبرای پخت کیک و شیرینی استفاده می‌شود
Bitkisel yağروغن گیاهیاصطلاح کلی برای روغن‌های گرفته شده از گیاهان
Hayvansal yağچربی حیوانیچربی‌هایی که از حیوانات به دست می‌آیند (مانند دنبه)

برای دانلود لیست کامل کلمات بصورت pdf کلیک کنید

به مقاله ای که خواندید علاقه داشتید ؟ با دیگران به اشتراک بگذارید

2 دیدگاه دربارهٔ «انواع مواد غذایی به ترکی استانبولی(300+واژه)»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *